AV-teknik & konferens

Konferens teknik AV-teknik Tekniklagret

AV-teknik & konferens

Att ha rätt konferensteknik och audiovisuell utrustning är idag en nödvändighet för dig som företagare.

2020 var året vi märkte att det allra mesta faktiskt går att göra virtuellt, från möten och konferenser till lektioner och föreläsningar. Vi fick lära oss att lita på tekniken, och hur viktigt det är att ljud och bild fungerar som de ska. Vi på Tekniklagret är specialister på konferensteknik, där vi lagt fokus på interaktiva pekskärmar och andra smarta digitala skärmar med hög kvalitet och funktionalitet.

Att lyckas med en virtuell konferens

För att lyckas med en virtuell konferens gäller det att försöka fylla det tomrum som bildas. Detta eftersom man utan deltagare på plats går miste om den energi som fysisk närvaro annars bidrar med. Med rätt programvaror, appar och upplägg kommer du långt, men utan fungerande ljud och bild tar det snabbt stopp. Konferensteknik handlar om allt från webbkameror och högtalare till interaktiva skärmar och snabb, trådlös överföring av bilder & dokument.

Hos oss hittar du flera smarta lösningar inom konferensteknik, som inte bara gör möten och workshops effektivare men även mer underhållande och interaktivt.

Rätt konferensteknik bidrar med:

  • En säkrare miljö för både deltagare och arrangörer
  • Minskad fysisk kontakt när det behövs
  • Flexibilitet för deltagare på distans
  • Engagerande och underhållande innehåll
  • Interaktiva och inkluderande moment
  • Gemensam arbetsyta och automatisk digitalisering av denna
  • Enklare delning av ljud & bild
  • Smidigare och helt problemfria videomöten
  • En större kunskap kring teknologi hos medarbetare

 

Här är några förslag på AVteknik som passar perfekt för konferens, event & workshops:

Clevertouch interaktiv pekskärm

Med en interaktiv digital skärm från Clevertouch får du möjlighet att inkludera konferensdeltagare på ett helt nytt och spännande sätt. Förvandla skärmen till en digital whiteboard, och ni har en gemensam arbetsyta där anteckningar, brain storming och ritningar sparas. Alla interaktiva skärmar från Clevertouch kommer med flera smarta appar som gör konferensen engagerande och samarbetet enklare. Starta en omröstning, en frågor & svar session, ha videomöte, surfa på webben, dela alla möjliga sorters media och boka nästa konferens direkt genom skärmen. Möjligheterna är oändliga!

Clevershare

Clevershare kompletterar din Clevertouch-skärm genom blixtsnabb och trådlös överföring av bild, ljud och touch. Glöm trassliga sladdar och HDMI-kablar som inte fungerar. Clevershare ansluts direkt genom USB-C porten på den enhet du vill presentera eller dela från. Därifrån kan du spegla enhetens innehåll och styra din Clevertouch var än du befinner dig i rummet. Smidigare konferensteknik får du leta länge efter.

Insticksdator

Ett annat komplement till din Clevertouch är en denna praktiska insticksdator. OPS PC-modul i7 är ett perfekt tillbehör när du inte vill dela information direkt från din privata dator, och tar dessutom bara 1 minut att montera. Förinstallerad med Windows 10 och stöd för 4K tar denna insticksdator din konferensteknik till nya nivåer.

Dokumentkamera

En dokumentkamera är 2020-talets overhead-projektor, och låter dig presentera fysiska dokument i hög kvalitet både snabbt och smidigt. Dokumentkameran ansluts till skärmen trådlöst eller via HDMI och stödjer full HD 1080p samt 12x zoom. Med hjälp av en stark och justerbar belysning kan du dela pappersdokument, skriva och rita live!

Konferensteknik för ett säkrare event

Konferensteknik & digitalisering kan underlätta på många plan, särskilt när det kommer till säkerhet och komfort för alla inblandade. I takt med att tekniken utvecklas och förenklas kommer virtuella konferenser, och hybridkonferenser, bli en allt vanligare förekomst även i framtiden.

Vill du veta mer om konferensteknik?

Är du osäker på vilken lösning som är den bästa för dig och ditt företag? Tveka inte att ta kontakt med oss på Tekniklagret. Vi är experter på konferensteknik och annan skräddarsydd AV-teknik för digitala möten och virtuella event, och guidar dig mer än gärna genom processen. Ring oss direkt på 0491-222 22, skicka ett mejl till info@tekniklagret.se eller använd vårt kontaktformulär. Vill du ta en närmare titt på vårt sortiment av AV-teknik för företag, möten & konferens hittar du det här.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.